2017. július 13., csütörtök

A megfogant kín 19. rész

​Hozzáhajol. Megcsókolja. Újra, és akkora szenvedéllyel, melyet alig lehet kézben tartani. Nyelve ostromra készül, de minek ostromolni ott, ahol csak megadás, behódolás van. Akadálytalanul simít végig a fogakon, beljebb nyomul, felkutatja a kissé bátortalan nyelvet, lágyan lökdösi, cirógatja. Élvezi, hogy Katalin kis idő teltével visszacsókolja, egyre éhesebben ízlelgetik egymást. Mindkettejük keze fölfedezőútra indul. A leány szorosan kapaszkodik a férfiba, a vállakba, a hát izmaiba simít, a férfi hosszú ujjai pedig a óvakodó puhasággal hódítgatják a gömbölyű melleket.
Katalin lábaiból minden erő kiszáll, mert a lovag ujjai gyengéden gyúrják a kerek halmokat, az okozott örömben táncolnak a kezek, miközben az ajkak tánca sem szűnik. Egyre összeszokottabban, egyre ügyesebben találnak rá a közös ösvényre, melyen együtt futni, együtt fölfedezni jó.

A férfi el akarja szédíteni a leányt, így nyelvét abban az ütemben tolja, vonja vissza az ajkak között, ahogyan lent, a melleket ölelgeti, az ujjai és a nyelve is a szerelem ütemére mozognak, egyszerre. A leány bőre a férfi tenyere alatt süt, sóhajai, nyögdécselései Miklós füleibe hullanak. Katalinnak minden levegője elfogy, megfoghatatlanul, leírhatatlanul cikázik át rajta egy villanás, egy megélt elégedettség, a teste remeg. Elhomályosult tekintettel néz az erőt sugalló, mégis kedves szemekbe.
– Csodálatos, ami velem történik, ha veled lehetek, uram.
Miklós mosolya egész arcát betölti, minden korábbi kínt, gyötrelmet feledve nézi kedvesét.
– Állok szolgálatodra, hölgyem.
Hirtelen határozottsággal emeli meg a könnyű testet, és teszi az ágyra. Katalin fölé hajol, a leány már készül egy újabb, fölkavaró csókra, de a férfi a köntös szalagjait kezdi bontogatni, hogy azután itt meg is álljon. Gyengéd mozdulatokkal húzza ki Katalin alól az anyagot, és magát győzködő határozottsággal teríti reá a leányra a takarót, és búcsúzásul csak egy testvéri csókot lehel a tiszta homlokra.
– Aludj jól, hölgyem, nekem még rá kell néznem a lovainkra, ellátták-e őket rendesen.
Határozott léptekkel tart az ajtóhoz, pillanatok alatt kint terem. Nem néz vissza. Jó oka van rá. Még egy-két pillanat, és úgy veszítette volna el az eszét, mintha tizenéves siheder lenne, nem pedig felnőtt férfi. Gondolkodnia kell, mielőtt továbblépnek, bár már sejti a választ a kérdésekre, de nem árt mindent újra átrágni. Sietős léptekkel az istállók felé tart.
Katalin viszont csalódott. Annyira, de annyira szerette volna, ha Miklós marad, ha még egyszer megcsókolja, ha még egyszer megöleli, jó lenne, ha melléje feküdne... Hogyan tovább? Próbál néhány kérdést magában megfogalmazni, próbálja a válaszokat megkeresni. De a kérdések szinte kimondhatatlanok, és a válaszokat lehetetlen megfogni. A több hetes fáradtság, a múlóban lévő betegség, a forró fürdő, a finom, bőséges vacsora, és a férfi kedvessége körülfonják, hínárként húzzák az álom felé. Azzal a fogadalommal alszik el, hogy a kérdéseket legkésőbb reggel fölteszi, és gyorsan mély álomba merül.
Amikor a férfi kis idő teltével visszatér, Katalint már halkan szuszogva találja. Miklós megáll az ágy mellett, kissé meghajol, kisimít egy rakoncátlan fürtöt a halovány arcból. Gondolatai, mióta a szobát elhagyta, csak egyetlen kérdés körül forogtak. Képes lesz-e, és ugyan meddig megálljt parancsolni leláncolt vágyainak, a szerelemnek, mely minden ésszerű döntést elsöpör?
– Feleségül kell, hogy vegyelek. Sürgősen.
Hangja halk, szinte csak suttogás, de az arca beszédes. Kemény határozottságot takaró vonásai mély érzésekről árulkodnak. Egyre inkább úgy érzi, képes lesz megbirkózni bármilyen helyzettel, mert a vágy és a szenvedély szokatlan erővel köti őket össze. És a szeretet, amiről a papjuk annyit beszél, megvan az is, talán tényleg túlélheti ez a szeretet a kimondhatatlant, a leírhatatlant is.
Elfújja a mécsest. Csöndesen vetkőzik, az alsó ingében fekszik le az ágy túlsó felére. Istenem! De jó! Hallgatni ezt a halk, kedves szuszogást. Még így, karnyújtásnyi távolságban is érzi a testmeleget. Magában hálát mond. Katalin már a gyógyulás útján van. Lehetetlen, hogy visszaessen, lehetetlen, hogy a láz a fejét újra fölüsse. Rosszul tartották, agyongyötörték, nem csoda, ha megbetegedett, de az égnek hála, időben kimenekültek, és a betegség volt a barát, a megmentőjük. Miklós halovány mosollyal a szája szélén alszik el.
Katalin az éjszaka közepén fölriad, saját nyögdécselése ébreszti, rosszat álmodott. Fölül, és megpróbál az álom részleteire visszagondolni. Egy félhomályos szobára emlékszik, amiben nincs semmi, de semmi. Üresség, hatalmas üresség. Félelem tölti el, nem tudja, hol van. Hangokat hall, távolról, de azután a hangok egyre közelednek. Szeretne elbújni. Nincs hová. A szoba kietlen. Sehol egy zug, sehol egy bútor. 
Az ablakhoz lép, kinyitja. Kint is sötét van, egy udvarra lát rá. Szokatlan, hogy az ablak mellett egy meredek lépcső indul, talán sikerül a párkányról a lépcsőre lépni, talán. Nem vár tovább, mert a szorítás a gyomrában egyre erősebb, menekülnie kell a durva, rátörő hangok elől. A párkányra lép, ez könnyen megy, de innentől minden reménytelenné válik, mert a lépcső közben messzebbre került, hiába igyekszik, éppen csak eléri a lábujjai hegyével. A távolság bizonytalanná teszi, megbillen, és csak a levegőt markolja, zuhanni kezd, miközben látja, hogy az udvar biztonságos talaja már sehol, szakadék az, melybe csak zuhan, és zuhan...
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése